Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Λ.Σ.: Προκλήσεις

("φημερίδα το Κ.Σ.Μ."/τεχος 172/ούνιος 2014)

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο με τίτλο: «Αυτή είναι η Ελλάδα» και με λεζάντα: «Φανταστείτε να έβλεπε αυτή τη φωτογραφία ο Όλι Ρέν και η Μέρκελ». Και ο αποστολέας της δεν έχει άδικο. Η φωτογραφία έδειχνε μια διθέσια σπορ Chevrolet, τύπου Corvette, σταθμευμένη σε δρόμο μάλλον ακριβού προαστίου. Αν και δεν φαινόταν ποιο ακριβώς μοντέλο και ποιανού έτους είναι, η τιμή της, αν έχει αγοραστεί καινούργια, δεν θα ήταν κάτω από 70.000 € με απόσυρση! Και κυκλοφορεί με πινακίδες αναπήρου πολέμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε “οικονομικές” ελαφρύνσεις και άλλες διευκολύνσεις!
Το θέμα που αναδεικνύει προσθέτει μία ακόμα ψηφίδα στο μωσαϊκό των “αδυναμιών” της χώρας που καταβαραθρώνει την αξιοπιστία της. “Αδυναμιών” που περιλαμβάνουν την απροθυμία εφαρμογής των νόμων, τα στραβά μάτια των αρχών και τα “παράθυρα” που αφήνουν (εσκεμμένα ή μη, ποιος ξέρει;) ρυθμίσεις που αποσκοπούν στη διευκόλυνση αναξιοπαθούντων να γίνονται, νομότυπα μεν αθέμιτα δε, εργαλεία αποκόμισης ωφέλειας στα χέρια επιτηδείων.
Μπορεί όλες οι ψηφίδες να μην βγάζουν μάτι, όπως η ολοκληρωτική καταστρατήγηση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υποπίπτουν (ή ενδέχεται να υποπέσουν) στην αντίληψη των ευρωπαίων εταίρων της χώρας και, ιδιαίτερα, αυτών που μας ελέγχουν. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με ξένες πινακίδες, οι οποίες έχουν αποσυρθεί στη χώρα έκδοσής τους, είναι ένα εξόφθαλμο παράδειγμα γιατί συνεπάγονται αποφυγή πληρωμής τελών κυκλοφορίας (ή αντιστοίχων τελών) τόσο στη χώρα έκδοσης των πινακίδων όσο και στην Ελλάδα!
Στην περίπτωση της φωτογραφίας, ακόμα και αν παραβλέψει κανείς την απορία σχετικά με τον πόλεμο, εξαιτίας του οποίου ο ιδιοκτήτης του παρέμεινε ανάπηρος για να έχει το δικαίωμα να το κυκλοφορεί εν έτει 2014, δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το ποιος ανάπηρος πολέμου οδηγεί διθέσιο σπορ αμάξι που πιάνει ίσως και 300 χιλιόμετρα την ώρα!
Είπαμε, να βοηθιούνται όσοι έπαθαν ζημιά υπηρετώντας την πατρίδα, αλλ’όχι και να πιάνουν κορόιδα τους φορολογούμενους. Αν, λοιπόν, το κράτος θέλει να τους προσφέρει κάποιες διευκολύνσεις, ας καθιερώσει και κάποια εύλογα όρια μέχρι τα οποία θα τις δικαιούνται. Γιατί όποιος θέλει να τα υπερβεί είτε έχει τον τρόπο του και δεν τις χρειάζεται είτε χρησιμοποιεί την αναπηρία του για να εξαπατήσει τις αρχές προς όφελος τρίτου.
(λ.σ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου