Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Γράμμα 619: Ο Γ. Μαρίνος και οι συνήγοροι

Γράμμα τοῦ Κέντρου Σοσιαλιστικῶν Μελετῶν σ’αὐτούς πού θέλουν τήν ἀλήθεια μέ ἀριθμό 619/Σάββατο 19.03.2016
 
Ο Γ. Μαρίνος και οι συνήγοροι
 
Σε κάποιο από τα προηγούμενα φύλλα της «Εφημερίδας του Κ.Σ.Μ.» ο Λέανδρος Σλάβης σχολίασε στην στήλη «Επί το έργον, κύριε Συνήγορε!» μία από τις άπειρες όψεις της γραφειοκρατίας, αυτή που βρίσκει στο δρόμο του όποιος φτάσει στην ηλικία της ανανέωσης της άδειας οδήγησης. Μιας γραφειοκρατίας, της οποίας στοιχίζει διπλά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία: τόσο σε απώλειες ανθρωποωρών, όσο και σε αντιπαραγωγική απασχόληση δημοσίων υπαλλήλων.
Παρότι πέρασε καιρός από τότε η απήχηση του σχολίου ξεπέρασε το περιορισμένο κοινό του εντύπου. Γιαυτό φρόντισε για μία ακόμα φορά ο ακούραστος και προσεκτικός αναγνώστης της (από τα πρώτα βήματά της εδώ και τριάντα χρόνια), ο διαπρεπής δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται, έβαλε το κείμενο στην άκρη και, φρόντισε να αναδείξει το θέμα μέσα από την τακτική του στήλη στο οικονομικό ένθετο «Ανάπτυξη» στο φύλλο της Κυριακής, 13 Μαρτίου 2016, της εφημερίδας «Το Βήμα».
Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μαρίνος απέδειξε ότι διαθέτει περισσότερη ευαισθησία από τους διάφορους θεσμικούς “συνηγόρους”, που συχνά περιορίζονται στο να θεωρητικολογούν για τα μεγάλα (και αφηρημένα) και αγνοούν τα μικρά (και πρακτικά). Και μας έδωσε κουράγιο για να συνεχίσουμε να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα, αφού υπάρχει μία φωνή που ενισχύει τη δική μας. Όπως το απέδειξε άλλωστε το γεγονός ότι η σχετική ανάρτηση του σχολίου του Λ. Σλάβη προσείλκυσε νέους επισκέπτες μετά το δημοσίευμα του κ. Μαρίνου πριν από μία εβδομάδα.
Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να συνεχίσει.
Όσοι αναγνώστες μας θέλουν να ανατρέξουν στο πλήρες κείμενο των δημοσιεύσεων του Γ. Μαρίνου και του Λ. Σλάβη, παρατίθενται στη συνέχεια οι αντίστοιχοι σχετικοί σύνδεσμοι:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου